Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyhetsarkiv / Nyheter 2010 / FMV svarar Förvaltningsrätten

FMV svarar Förvaltningsrätten

Hoppa till nyhetslistan

I svaret till Förvaltningsrätten angående den överklagade stridsfordonsupphandling begär FMV att rätten ska avslå överklagan.

Den 13 augusti i år fattade FMV sitt tilldelningsbeslut i den genomförda upphandlingen av hjulgående stridsfordon. Beslutet innebar att finska Patria valdes som leverantör av 113 fordon till Försvarsmakten.

Innan tiden för överklagande av upphandlingen gick ut den 23 augusti, lämnade det amerikanskt/schweiziska företaget General Dynamics Land Systems Europé MOWAG in ett överklagande till Förvaltningsrätten. FMV fick av rätten 3 dagar på sig att yttra sig och lämnade igår in sitt yttrande.

- Vi känner oss förvissade om att upphandlingen genomförts på ett korrekt sätt. MOWAG har inte uppfyllt de grundkrav, så kallade skall-krav, som Försvarsmakten ställer på fordonet och FMV har begärt att Förvaltningsrätten skall avslå överklagan och ge myndigheten möjlighet att snarast fullfölja upphandlingen med Patria.

- Det är viktigt att notera att en ansökan om överprövning regelmässigt följs av ett interimistiskt beslut av domstolen som stoppar upphandlingen. Detta är praxis och innebär inte att FMV gjort fel utan att domstolen ges mer tid att bedöma frågorna i målet, säger Anders Sjöborg, chefsjurist vid FMV.

FMVs yttrande till Förvaltningsrätten - wordfil öppnas i nytt fönster

Kontakt: Ulf Lindström, pressansvarig FMV, 070-982 63 96


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2010-08-27 09:26. Uppdaterad: 2011-06-16 13:42. Ansvarig: Visa e-postadress.