Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / Göran Mårtensson ny generaldir…

Huvudnavigering:

Göran Mårtensson ny generaldirektör för FMV

Hoppa till nyhetslistan

Regeringen har utsett generallöjtnant Göran Mårtensson till ny generaldirektör för Försvarets materielverk. Göran Mårtensson tillträder 1 februari 2016.

Göran MårtenssonGöran Mårtensson. Foto: Försvarsmakten. Göran Mårtensson är i dag Försvarsmaktens insatschef och han har tidigare varit Försvarsmaktens produktionschef.

Han är född 1960 i Kristianstad, där han också började sin militära karriär vid Wendes artilleriregemente.

Göran Mårtensson har tidigare bland annat varit chef för Artilleriregementet och Kristinehamns Garnison, chef för Markstridsskolan och han har genomfört utbildning vid Joint Command and Staff College i London.

Göran bor i Kristinehamn och är sedan 2014 en av ledamöterna i FMV:s styrelse.

– Jag är glad över att ha fått det viktiga uppdraget att leda FMV och jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna vid FMV genomföra det som är inom vårt ansvar för att förverkliga det försvarspolitiska inriktningsbeslut som riksdagen fattade beslut om i somras, säger Göran Mårtensson.

– Samtidigt närmar jag mig uppdraget med ödmjukhet eftersom jag vet att verksamheten är komplex och har stor bredd, avslutar Göran Mårtensson.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2016-01-07 10:29. Uppdaterad: 2016-01-07 12:03. Ansvarig: Visa e-postadress.