Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyhetsarkiv / Nyheter 2014 / Saabs köp av Kockums är klart

Saabs köp av Kockums är klart

Hoppa till nyhetslistan

Alla delar av affärsuppgörelsen är slutförda och Konkurrensverket har godkänt affären.

I och med Saabs förvärv av Kockums (ThyssenKrupp Marine Systems, TKMS AB) har Sverige säkrat tillgången till både kunskap och immateriella rättigheter inom undervattensområdet. Därmed kan den unika förmågan att konstruera, bygga och underhålla svenskdesignade ubåtar utvecklas vidare.

-  FMV ser mycket positivt på att vi nu fått en ny industriell lösning, säger generaldirektör Lena Erixon. Vi kan nu gå vidare och bygga en långsiktig relation med Saab Kockums och därmed trygga undervattensförmågan som är väsentlig för svenska försvaret. Efter att vi redan tidigare säkrat de immateriella rättigheterna till ubåtsteknologin kan Sverige nu också agera fritt och söka internationella samarbetspartners.

Nyförvärvet blir en ny affärsenhet inom Saab, som redan har förmåga inom relaterade områden för undervattensvapen-, undervattensfarkost- och ledningssystemsteknologi.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2014-07-22 09:49. Uppdaterad: 2014-07-22 12:06. Ansvarig: Visa e-postadress.