Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyhetsarkiv / Nyheter 2014 / Nytt svenskt- italienskt paten…

Nytt svenskt- italienskt patentavtal

Hoppa till nyhetslistan

Lena Erixon, generaldirektör och National Armaments Director NAD och generallöjtnant Enzo Stefanini.Lena Erixon, generaldirektör och National Armaments Director NAD och generallöjtnant Enzo Stefanini.

Den 24e juni 2014 i Rom skrev Sverige och Italien under en överenskommelse om sekretessfrågor inom patent- och försvarsuppfinningsområdet.

Hemlig både här och där

Sverige har redan liknande avtal med ett flertal länder. De här bilaterala avtalen säger att om en patentansökan i ett andraland är hemlig i ursprungslandet blir den hemlig utan prövning i andralandet om vissa dokument finns med.

Utan överenskommelse bedömer varje land sekretessfrågan utifrån sina regler och tar ingen hänsyn till om det är en utländsk eller en inhemsk patentansökan. Det vill säga i Sverige bedömer vi om en försvarsuppfinning behöver vara hemlig ur svenskt perspektiv.

Finns det inga avtal på plats skulle naturligtvis inga länder våga släppa iväg patentansökningar ur det egna landet och det skulle försvåra de internationella samarbetena. Till exempel LOI-avtalet krävde att Sverige hade avtal på plats även med Italien.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2014-07-04 14:30. Uppdaterad: 2014-07-04 14:36. Ansvarig: Visa e-postadress.