Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / FMV beställer utveckling och p…

Huvudnavigering:

FMV beställer utveckling och produktion av nytt lätt torpedsystem

Hoppa till nyhetslistan

Lätt torped, foto Saab.Lätt torped, foto Saab.

FMV och Saab har i dag undertecknat ett kontrakt om utveckling och produktion av nytt lätt torpedsystem.

FMV:s chef för Anskaffning och logistik Per Lodin och VD:n för Saab Dynamics, Göran Johansson, skriver på kontraktet för utveckling och produktion av nytt lätt torpedsystem. Ordervärdet är på omkring 1,53 miljarder kronor. Torpedsystemet kommer att benämnas Torpedsystem 47. Systemet ska fylla Försvarsmaktens behov av en ny ubåtsjakttorped och ersätta dagens torpedsystem 45. Det ska kunna fungera från ubåt, korvett och helikopter i grunda vatten.

Systemet kommer att vara utrustad med både en passiv och en aktiv målsökare samt använda trådkommunikation i likhet med dagens torpedsystem 45.

- Torpeden är optimerad för att bekämpa ubåt i grunda vatten men även med funktion att kunna verka mot specifika ytmålstyper. Torped 47 kommer bland annat vara mer uthållig, ha längre räckvidd och bättre fartprestanda än dagens torped 45, säger Mikael Ericsson, chef för undervattensstrid på FMV.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2016-05-20 14:08. Uppdaterad: 2016-05-20 14:17. Ansvarig: Visa e-postadress.