Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Verksamhet / Teletekniska anläggningar
  • Teletekniska anläggningar

    människor framför en dator

FMV driver projekt för utveckling och standardisering av installationer och installationsmateriel för tele- och informationstekniska anläggningar i fast och mobil miljö. I POINT samlar FMV anvisningar inom området.

POINT, som står för projekterings- och installationsanvisningar för tele- och informationstekniska anläggningar, är ett led i spridningen av handböcker, normer med mera som produceras inom området.

Vi har fått i uppdrag av Försvarsmakten att planera och införa nästa nya moderniserade och nyutvecklade version av POINT. Den kommer troligtvis spridas via en webbplats. Tillsvidare gäller denna utgåva av POINT, CD POINT 2010.1, som också distribueras på CD-skiva.

POINT utvecklas vidare

Syftet med POINT-förändringsarbete är att ge användarna möjlighet att styra, använda, och återkoppla information i strukturerad form. POINT blir då en viktig pusselbit för att skapa en hållbar FMV-verksamhet för tele- och informationstekniska anläggningars livscykel.

Den nya informationsstrukturen och det nya användargränssnittet, ska möjliggöra ökad sökbarhet och tillgänglighet för användarna. Vilket i stort ska leda till en förenkling och en ökad effektivitet.

Genom en  struktur där designregler är styrande ska kravställning och uppföljning också förbättras i POINT.

POINT ska ge användarna följande nytta:

  • Styrande mot projektdirektiv och mot leverantörer.
  • Attraktiv, det ska vara lätt och snabbt att hitta rätt information.
  • Självklar naturlig kunskapskälla för flera användare.
  • Självförklarande, information ska vara tydlig och lättillgänglig.

Kontaktinformation

Kari Lehto,
mobil 073 383 63 61
E-post Visa e-postadress.

 


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2011-12-12 14:52. Uppdaterad: 2012-01-16 18:09. Ansvarig: Visa e-postadress.

Kontakt

Torbjörn Karlsson

Projektledare
Telefon:08 782 55 60
Mobil:070 520 52 30
E-post:

Kontakta oss

FMV:s projektgrupp är angelägen om att få kontakt med mottagare av POINT CD-skiva.

Bland annat för att skapa ett användarregister med tillhörande inloggningsuppgifter i den fortsatta distributionen på den nya webbplatsen för POINT. Men även för att ta stöd under utvecklingen av ny POINT.

Vänligen skicka e-post till oss: fmv.point@fmv.se