Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Verksamhet / Miljöarbete / Miljöledning

Miljöledning

FMV har arbetat systematiskt med miljöfrågor sedan 1997, då vi fick i uppdrag av Regeringen att införa miljöledningssystem. Sedan första januari 2010 ska alla statliga myndigheter i Sverige ha ett miljöledningssystem enligt förordning (2009:907) om miljöledning i statliga myndigheter.

FMV:s miljöledningssystem baseras på kvalitetssystemet ISO 14001. Det utgör en del i det integrerade verksamhetsledningssystemet där olika externa krav, till exempel kvalitets-, miljö-, arbetsmiljö- och flygsäkerhetskrav, omsätts till intern styrning av verksamheten. Därmed bildas ett integrerat system för planering, genomförande, uppföljning och utveckling av FMV:s verksamhet.

Vår miljöpåverkan är huvudsakligen indirekt genom den materielförsörjning vi utför på uppdrag av vår huvudkund Försvarsmakten. Det är framför allt anskaffning av varor och tjänster samt FMV:s systemansvar som har en potentiellt stor indirekt miljöpåverkan. Vårt systemansvar innebär att vi har ett ansvar för systemet under användningsfasen och för att driva förbättringsarbete genom livscykeln. Vi medverkar exempelvis vid målsättning för ny materiel.

Vi har även direkt miljöpåverkan i samband med prov och försök vid våra provplatser och genom våra tjänsteresor.

FMV har en central miljöorganisation på Stockholmskontoret Tre Vapen. Det finns också MHS-handläggare (miljö-hälsa-säkerhet) på våra tre provplatser i Karlsborg, Linköping och Vidsel samt miljösamordnare inom FSV.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2011-09-27 15:31. Uppdaterad: 2016-12-06 13:05. Ansvarig: Visa e-postadress.

Kontakt

FMV Miljö

E-post:

Genvägar

  1. FMV:s miljöpolicy