Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Verksamhet / Miljöarbete / Miljökrav vid upphandlingar / Miljölagstiftning

Miljölagstiftning

När ett projekt genomförs eller en produkt tas fram på uppdrag av FMV är det viktigt att följa det miljöregelverk som berör verksamheten och produkten. FMV ställer krav på sina leverantörer att följa all gällande miljölagstiftning.

Exempel på miljölagstiftning är:

  • miljöbalken: (SFS 1998:808) med förordningar
  • strålskyddslagen (SFS 1988:220) med förordningar
  • förordning (EG) nr 1907/2006 (REACH)
  • förordning (EG) nr 1005/2009 om ämnen som bryter ned ozonskiktet.

Förutom lagar och förordningar kan verksamheter och produkter beröras av ytterligare lagstiftning i form av föreskrifter som ges ut av myndigheter. Här till höger finns en förteckning med exempel på myndigheter som ger ut föreskrifter som kan vara aktuella vid genomförande av projekt och framtagning av produkter. Observera att även lagar, förordningar och föreskrifter som inte nämns på denna sida kan vara aktuella.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2011-09-30 12:25. Uppdaterad: 2017-11-13 11:59. Ansvarig: Visa e-postadress.