Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Verksamhet / Miljöarbete / Miljökrav vid upphandlingar / Krav på produkten / Drivmedel

Drivmedel

Bränsle för helikoptrar är en av produkterna i produktkatalogen.Bränsle för helikoptrar är en av produkterna i produktkatalogen.

FMV är designansvarig för de standardiserade drivmedelsprodukter som finns inom Försvarsmakten. Exempel på drivmedel är bränslen, smörjmedel, smörjfetter, hydrauloljor, bromsvätskor och kylvätskor.

Produktkatalog drivmedel

Inom ramen för sitt designansvar har FMV tagit fram produktkatalogen Försvarsmaktens drivmedel som ger information om vilka standardiserade drivmedel som finns i Försvarsmaktens drivmedelsortiment. Det är till exempel:

  • bränslen
  • smörjmedel
  • smörjfetter
  • hydrauloljor
  • bromsvätskor
  • kylvätskor

Produktkatalogen ska användas vid upphandling av system där drivmedel föreskrivs för att säkerställa kvalité, produktsortiment och försörjning. Det finns också miljömässiga fördelar med att begränsa antalet drivmedelsprodukter. Det kan exempelvis leda till effektivare transporter.

Syftet med att publicera produktkatalogen är att Försvarsmaktens drivmedelsortiment ska finnas tillgängligt för Försvarsmaktens personal, FMV:s personal, leverantörer och anbudsgivare.

Produktkatalogen finns också på engelska.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2012-06-05 16:13. Uppdaterad: 2012-06-05 16:15. Ansvarig: Visa e-postadress.

Kontakt

Ingela Bolin Holmberg

Produktledare
Telefon:08 7824176
Mobil:070 666 49 29
E-post:

Externa länkar

Länkarna öppnas i ett nytt fönster.

  1. Produktkatalog Försvarsmaktens drivmedelFTP