Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Verksamhet / Miljöarbete / Miljökrav vid upphandlingar / Krav på produkten

Krav på produkten

FMV ställer miljökrav på produkten för att uppfylla miljölagstiftning och för att produkten ska kunna användas inom ramen för Försvarsmaktens tillstånd. Vi ställer också miljökrav för att FMV ska bidra till att uppnå de nationella miljökvalitetsmålen och försvarssektorns miljömål.

FMV kan ställa miljökrav på produkten på många olika områden, beroende på vilken produkt vi upphandlar. Några exempel på kravområden är:

  • energiförbrukning
  • emissioner
  • buller
  • återvinning
  • miljö- och hälsofarliga ämnen.

För drivmedel har FMV tagit fram en produktkatalog, "Försvarsmaktens drivmedel", där du kan hitta våra miljökrav.

Via Försvarssektorns kriteriedokument styr FMV vilka kemiska ämnen som får ingå i de varor vi använder i verksamheten och i de kemiska produkter vi använder för drift och underhåll .

Vid vissa upphandlingar ställer FMV krav på att leverantören ska ta fram en återvinningsmanual för upphandlingsobjektet. Syftet med återvinningsmanualen är att ge information om hur man kan skrota och avveckla upphandlingsobjektet på ett miljöanpassat sätt.

Återvinningsmanualen ger bland annat information om ingående material, demonteringsinstruktioner och sanering av förekommande miljö- och hälsofarliga ämnen. Vid ny upphandling gäller version 2.0 av återvinningsmanualen. Den gamla versionen kan vara aktuell för äldre materiel.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2011-10-06 13:59. Uppdaterad: 2017-11-03 15:36. Ansvarig: Visa e-postadress.

Kontakt

FMV Miljö

E-post: