Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Verksamhet / Försvarsstandardisering

Försvarsstandardisering

FMV håller samman frågor om standarder inom försvarsområdet – behöver du hjälp kontakta helpdesk för Försvarsstandardisering (FSD). Anställda inom försvarsmyndigheter hittar fakta på sin myndighets intranät.

Sveriges försvar och myndigheterna under Försvarsdepartementet är under stor förändring. De ska hantera inte bara den nationella säkerheten, utan även utföra nationell och internationell krishantering, fredsbevarande och säkerhetsfrämjande verksamhet.

En konsekvens av detta är att myndigheterna måste harmonisera sina verksamheter och system för att kunna samarbeta på ett bra sätt med varandra och andra organisationer. Standardisering är ett nyckelverktyg för detta.

Försvarsdepartementet och dess myndigheter har krav på sig att använda sina resurser på ett bra sätt och att effektivisera sina verksamheter. Standardisering bidrar till att optimera användningen av resurser inom myndigheterna och Försvarsdepartementet.

Helpdesk för standardisering

FSD Helpdesk tillhandahåller tjänster inom standardisering till myndigheterna under Försvarsdepartementet och deras leverantörer. De myndigheter som det  gäller är:

  • Försvarsmakten
  • FMV
  • Försvarets radioanstalt
  • Kustbevakningen
  • Myndigheten för samhällsskydd och beredskap
  • Totalförsvarets forskningsinstitut

Du når FSD-Helpdesk via e-post: Visa e-postadress.
För övriga kontaktuppgifter se faktaruta.

Intern service

En virtuella helpdesk finns också på respektive myndighets intranät för att ge service och information till alla medarbetare. Den är öppen dygnet runt, året om.

Myndighetsuppgift för FMV

Försvarsstandardisering (FSD) har funnits sedan 1944, då Försvarets standardiseringsdelegation bildades. År 1976 upphävde regeringen Försvarets standardiseringsdelegation och beslöt att ansvaret för standardisering inom specifika områden ska ligga på respektive myndighet under Försvarsdepartementet.

Vidare beslöt regeringen att FMV ska hålla samman gemensamma standardiseringsfrågor och tillhandahålla myndighetsgemensamma sekretariatsfunktioner i samråd med myndigheterna under Försvarsdepartementet. Dessutom ska FMV ansvara för de nationella försvarsstandarderna.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2011-06-17 15:35. Uppdaterad: 2012-01-16 17:44. Ansvarig: Visa e-postadress.

Maria Vicente

Kontakt

Maria Vicente

Produktledare
Telefon:08 782 58 73
Mobil:070 982 58 73
E-post:

Fakta

FSD Helpdesk

- Telefon: 08 782 58 73
- E-post: Visa e-postadress.
- Fax: 08 782 63 11
- Post: FMV, FSD Helpdesk, 115 88 Stockholm 

  • Vid e-post/fax, ange adress och postnummer
  • Förfrågan om sekretessbelagda dokument måste göras skriftligen (e-post/fax).
  • Arbetar du utanför försvarsmyndigheterna, uppge beställningsnr. med SUA-avtal samt kontaktuppgifter på den tjänsteman som är projektansvarig.

Externa länkar

Länkarna öppnas i ett nytt fönster.

  1. FSD-onlinefmv.se