Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Verksamhet / Omdaning försvarslogistik

FMV och Försvarsmakten arbetar tillsammans för att genomföra Omdaning Försvarslogistik, ett uppdrag från riksdag och regering. Målet är att renodla myndigheternas roller med FMV som leverantör och Försvarsmakten som beställare av försvarslogistiken.

I enlighet med beslut från regering och riksdag tog FMV över delar av försvarslogistiken från Försvarsmakten den 1 januari 2013. Det är verksamheter inom verkstäder, förråd, upphandling och service. Cirka 1400 anställda bytte arbetsgivare, från Försvarsmakten till FMV.

Den 1 januari 2014 gick även de så kallade Materiel- och Teknikkontoren inom mark-, sjö- och ledningsområdena över till FMV. De planerar och ser till att underhåll av Försvarsmaktens olika plattformar genomförs. Den del som har hand om flygunderhållet kommer övet till FMV vid årsskiftet 2014-15. Med dessa cirka 500 medarbetare kommer FMV att ha cirka 3400 anställda på ett 40-tal orter runt om i landet. 

Nästa steg i omdaningen är ett myndighetsgemensamt arbete mellan FMV och Försvarsmakten att strukturera och effektivisera både beställningsflöden och ekonomiflöden med anledning av de förändrade ansvarsområdena.

Kravet från regeringen är att förändringarna ska spara 760 miljoner kronor. Tanken är att det ska ske genom att pröva nya sätt att utföra arbetet på och att förändra hur ledning och beställning går till. De insparade medlen ska gå tillbaka till förbandsverksamhet i Försvarsmakten.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2012-02-17 13:34. Uppdaterad: 2014-03-20 09:08. Ansvarig: Visa e-postadress.