Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Kakor, på engelska cookies, är små textfiler som innehåller data och lagras på din dator. De skapas av de webbplatser du besökt med syftet är att ge dig tillgång till olika funktioner.

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Det innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder kakor.

På fmv.se använder vi kakor för att webbplatsen ska vara så tillgänglig och användbar som möjligt. Vissa kakor är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera. De har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. Du kan tacka nej till övriga kakor men då riskerar delar av webbplatsen att fungera något sämre.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Om FMV / Om webbplatsen / Anpassning av webbplatsen

Anpassning av webbplatsen

Tillgänglighet är ett ledord i arbetet med webbplatsen. I den fortsatta utvecklingen av webbplatsen kommer så stor hänsyn som möjligt tas till anpassning för grupper med speciella behov.

Anpassa webbplatsens utseende

Du kan själv välja hur du vill att innehållet ska presenteras. Du gör det genom att göra inställningar i din webbläsare. På det sättet kan du spara de anpassningar som du behöver och använda dem på alla webbplatser som fungerar som de ska.

I din webbläsare kan du exempelvis:

  • förstora texten
  • ändra radlängderna
  • anpassa färger och kontraster
  • byta teckensnitt

Inställningarna är olika beroende på vilken webbläsare du använder. Klicka på en av länkarna nedan för att läsa om hur du anpassar din webbläsare. Anpassningarna fungerar inte fullt ut vid användning av vissa webbläsare.

Anpassning enligt WCAG

Vi har anpassat FMV:s webbplats i enlighet med W3C:s (World Wide Web Consortium) riktlinjer WCAG (Web Content Accessibility Guidelines). Riktlinjerna i WCAG 2.0 bekriver hur innehåll på webbplatsen kan göras mer tillgängligt för människor med funktionsnedsättning. Riktlinjerna är avsedda för alla som utvecklar innehåll för webben.

Innehållet är validerat

Innehållet på webbplatsen är validerat mot XHTML 1.0 strict, och Cascading Style Sheets (CSS) 2.0.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2011-10-27 12:38. Uppdaterad: 2013-11-25 13:47. Ansvarig: 

Kontakt

Informationsstaben FMV

Telefon:08 782 40 00
E-post: