Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Om FMV / Kontakta oss / Anmäl misstankar om korruption…

Anmäl misstankar om korruption, mutor eller jäv

Om du misstänker allvarliga oegentligheter inom FMV kan du anmäla det. Du kan välja att vara anonym.

För oss på FMV är förtroende, ärlighet och ansvar viktigt. Därför har vi inrättat en funktion där anställda, kunder, leverantörer eller egentligen vem som helst kan anmäla om man misstänker allvarliga oegentligheter som rör FMV. En så kallad visslarfunktion.

Vad kan anmälas?

Med allvarliga oegentligheter menas till exempel mutbrott eller annan ekonomisk brottslighet.

Vem kan anmälas?

Det är bara personer i ledande ställning eller nyckelpositioner som kan anmälas via visslarfunktionen, det vill säga personer som har självständig beslutanderätt eller möjlighet att påverka beslut i betydande grad.

Anonymitet

FMV har valt att ta hjälp av externt företag som tar emot anmälan. Interaktiv Säkerhet används av flera andra myndigheter och företag. 

Du kan välja att vara anonym genom att inte uppge namn och kontaktinformation i din anmälan. Om du lämnar personrelaterad information tar Interaktiv Säkerhet bort den innan de skickar anmälan vidare till FMV. Den ursprungliga anmälan finns kvar hos Interaktiv Säkerhet.

Eftersom FMV är en statlig myndighet betraktas uppgifter som kommer in till FMV som allmän handling och kan komma att lämnas ut i enlighet med offentlighetsprincipen. Även de uppgifter som kommer in till FMV:s samarbetspartner Interaktiv Säkerhet betraktas som allmän handling. 

Klicka här för att komma till anmälningssidan och läsa mer om hur en anmälan går till.

 


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2014-01-29 08:16. Uppdaterad: 2014-04-02 10:39. Ansvarig: Visa e-postadress.

Relaterade dokument

Välj fil att ladda ner eller visa.

  1. FMV VisslarpolicyPdf, 62 kB
  2. Behandling av personuppgifterPdf, 61 kB