Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Om FMV / FMV 50 år
  • FMV fyller 50 år!

    Logga FMV 50 år

Sedan starten 1968 har FMV levererat varor och tjänster till det svenska försvaret. I år fyller vi 50 år och det firar vi på flera sätt. Här nedan ser du vilka aktiviteter som är aktuella just nu. Varmt välkommen att delta!

Podden - Kostar det verkligen 200 000 kronor i timmen att flyga
en helikopter?

Ta reda på fakta i FMV:s podd där projektledarna Nils Wallhed och Magnus Larsson berättar historien om upphandlingarna av Helikopter 14 och 16.

introbild livepodden

 

 


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2018-03-13 10:30. Uppdaterad: 2018-03-13 10:30. Ansvarig: Visa e-postadress.

Kontakt

Informationsstaben FMV

Telefon:08 782 40 00
E-post:

Fakta

Från 1600-talets läderkanoner till dagens högteknologiska materiel. FMV:s uppgifter inom staten har funnits med de senaste 400 åren. För femtio år sedan, 1968 bildades Försvarets materielverk. Alla försvarsgrenarnas materielförvaltningar samlades då i en organisation

Bild på Erik Prisell, expert på jetmotorer

Jetmotorer blev mitt liv

När kalla kriget var som kallast byggde gymnasisten Erik Prisell en pulsmotor hemma i källaren. Han slukade allt han kunde läsa om jetmotorns pionjärer. Drömmen om pulsmotorn ledde med tiden till att han blev en av Sveriges ledande experter på jetmotorer och med i FMV:s Gripenprojekt från första dagen. ”Jetmotorer blev mitt liv”