Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Seminarier / Inbjudan till Försvarsföretags…

Huvudnavigering:

Inbjudan till Försvarsföretagsdagarnas fördjupningsseminarier 2018

Varje år anordnar FMV, Försvarsmakten och branschorganisationerna SOFF och SME-D Försvarsföretagsdagarna. Som en fortsättning på dessa dagar följer arenadialoger, så kallade fördjupningsseminarier, som riktar sig främst till industrin.

Syftet med seminarierna är att ge en djupare förståelse och kunskap om aktuella frågor och behov inom sju olika delområden. Under vecka 15 och 16 kommer Fördjupningsseminarier att genomföras under ledning av FMV.

Under fördjupningsseminarierna kommer de olika arenorna armé, logistik, ledning, marin och flyg samt Marknad och inköp och Forskning och teknikutveckling att redogöra för aktuella frågeställningar inom respektive område. Eftersom antalet deltagande i seminarierna är begränsat, finns flera möjligheter till dialog.

Seminarierna går av stapeln i april i SOFF:s lokaler på Teknikföretagen, Storgatan 5 i Stockholm. Det är SOFF som håller i inbjudan och administrationen av de 70 deltagarplatserna.

Detaljerade program för seminarierna finns tillgängliga på www.soff.se under rubriken kalendarium.

Logistik (SPL) – måndag 9 april kl. 09.00-12.00

Hur FMV ser på begreppet Försörjningstrygghet (SoS: Security of Supply)? Förmiddagen inleds med en presentation av utvecklingsplan samt beställd och planerad produktion inom området logistik. Efter rast följer en presentation på strategisk nivå inom begreppet Försörjningstrygghet, det följs av en diskussion där ett företagsperspektiv efterfrågas. Hur ser på företagen på hur de kan bidra till försörjningstrygghet för FMV/FM i olika beredskapsgrader? Vilka krav (på en strategisk nivå) ställer det på den fredstida relationen mellan industrin/SOFF och FMV/FM?

Kommersiellt (M&I) – måndag 9 april kl. 13.00-16.00

Eftermiddagen kommer att handla om vad FMV behöver reglera i avtal när det gäller beredskap och hur ska/kan man göra det. Passet inleds med en presentation av de legala möjligheterna. Detta följs av en presentation av det arbete FMV och M&I gör inom detta område. Efter det är det tänkt att vara en workshop och diskussion där deltagarna får framföra sina åsikter och förslag utifrån respektive bransch och erfarenheter. Syftet är att få marknadens förslag på hur kris och beredskap kan regleras i avtal.

Armé (SPL) – tisdag 10 april kl. 09.00-12.00

Vad kan vi tillsammans göra för att bidra till bästa möjliga försvarseffekt?
Regleringsbrev samt inriktningsbeslut för FM – Konsekvenser för Arméns logistikförsörjning samt pågående och kommande upphandlingar inom markområdet.

Marin (SPL) – tisdag 10 april kl. 13.00-16.00

FMV/SPL Marin presenterar verksamhet och behov på lång sikt ur ett förbandsperspektiv samt verksamhet på kort sikt och större materielanskaffningar. Seminariet innehåller även information från Anskaffning och logistik Marinmateriel, ett pass kring internationella materielsamarbeten och exportstöd samt en avslutande dialog.

Ledning (SPL) – onsdag 11 april kl. 09.00-12.00

SPL Led kommer att belysa utredningarna MLU och MBU och dess inverkan på ledningssystemområdet. Materielanslaget övergår till FMV, vad innebär det för industrin? Vidare presenteras Försvarsmaktens syn på cyberhotet.

Forskning och teknikutveckling – onsdag 11 april kl. 13.00-16.00

Fördjupningsseminariet syftar till att ge en inblick i hur Försvarsmakten ser på framtiden genom presentation av den nya PerP 2018. Seminariet vill även visa på möjligheter för svensk industri att interagera med de europeiska utvecklingsprogrammen EDRP och EDIDP.

Flyg (SPL) – tisdag 17 april kl. 09.00-12.00

Seminariet innehåller en lägesuppdatering avseende inriktningen för flygområdet samt en övergripande bild av pågående och kommande upphandlingar.

Anmälan

Gör din anmälan på www.soff.se under rubriken kalendarium.
Vid avbokning efter den 28 mars debiteras full avgift.
Det går bra att byta namn på deltagare fram till 2 dagar före respektive seminarium.

Plats: Teknikföretagen, Storgatan 5, Stockholm
Kostnad medlem SOFF/SME-D & myndighet: 350:-/person och seminarium.
Kostnad övriga företag: 650:-/person och seminarium.

Efter förmiddagspasset finns möjlighet till fortsatt diskussion under en enklare lunch. Även de som planerar att delta i eftermiddagspasset är välkomna till lunchen. Kostnaden för lunch samt fika i pausen ingår i priset för seminariet. Indikera i din anmälan om du önskar lunch.

Väl mött!

Thomas Engevall, FMV
Anna Clara Törnvall Wittgren, FMV    
Jonas Wikman, Försvarsmakten   
Robert Limmergård, SOFF   
Magnus Sjöland, SME-D


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2018-03-15 15:00. Uppdaterad: 2018-03-15 16:53. Ansvarig: Visa e-postadress.