Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Jobba hos oss / Utvecklas på FMV

Utvecklas på FMV

Handläggare, projektledare och chef. Andreas Lörinc gillar att testa nya områden och uppgifter. Nu jobbar han som verksamhetsutvecklare, hans fjärde roll på FMV.
– I en mindre organisation hade jag varit tvungen att söka mig vidare, här kan jag utvecklas internt.

Andreas LörincMed en verksamhet som idag omfattar över 3000 anställda spridda över hela Sverige finns det en stor intern arbetsmarknad och därmed möjligheter att utvecklas utan att behöva byta arbetsgivare.

– Jag tycker att det finns en lyhördhet för vad jag som individ vill. FMV satsar mycket på kompetensutveckling och uppmuntrar medarbetare att utveckla sig vidare.

Det säger Andreas Lörinc, som kom till FMV 2003. Hans första roll var som handläggare inom logistikområdet, sedan tog han över som projektledare för ett stort projekt som hade som uppgift att leverera ett nytt torpedsystem till Försvarsmakten.

– Jag fick den stora äran att slutföra projektet och se till att Försvarsmakten fick det de hade beställt. Det var ett mycket roligt uppdrag.

Från projektledare till chef

Tanken var att han skulle ta hand om ett annat torpedprojekt, men det projektet blev skjutet på framtiden. Istället vikarierade han som ställföreträdande chef för en enhet med cirka 25 medarbetare.

– Att gå in i rollen som chef, med allt vad det innebär att företräda FMV som arbetsgivare, gav mig en helt ny sida av FMV. Det är något jag kan tänka mig mer av i framtiden.

När den nya enheten förråd, service och verkstäder, FSV, började formas inom FMV fick Andreas ett erbjudande att börja arbeta som verksamhetsutvecklare direkt under ledningen. Tillsammans med en kollega utreder, analyserar och lägger han förslag till förbättringar.

Utmaningar ger utveckling

– Vi har till exempel tittat på reservmaterielförsörjningen som har varit ett problembarn under en längre tid. Vi lyfter upp problemen på bordet och jobbar med att utveckla verksamheten.

Andreas menar att det jobb de gör bidrar till att lägga en grund för hur den nya enheten ska formas, det kan vara en förändrad organisation, nya arbetssätt eller nytt IT-stöd.

– Det är väldigt intressant att vara med om något nytt, att vara med och förändra en verksamhet, säger Andreas.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2012-02-17 15:18. Uppdaterad: 2012-02-17 15:21. Ansvarig: Visa e-postadress.