Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Verksamhet / Systemsäkerhet / Handböcker och stöddokument

Handböcker och stöddokument

På dessa sidor finns aktuella handböcker för olika säkerhetsområden.

Handbok Systemsäkerhet, H SystSäk 2011

Det här är den övergripande handboken. Om ett system omfattar vapen och ammunition, säkerhetskritisk programvara eller är ett fordon ska även dessa respektive handböcker användas i systemsäkerhetsverksamheten.

Särskilda säkerhetskrav finns även i bland annat RML (Regler för militär luftfart), RMS (Regler för militär sjöfart), RMM (Regler för militär markverksamhet), Vägtrafikkungörelsen med mera.

Under Handbok Systemsäkerhet finns även ett antal exempel, mallar och checklistor till stöd och vägledning i systemsäkerhetsarbetet.

Handbok Systemsäkerhet

Handbok Vapen- och ammunitionssäkerhet, H VAS 2012

Detta är en sammanställning av de erfarenheter som under årens lopp vunnits i fråga om vapen- och ammunitionssäkerhet, främst i samband med utveckling.

Handbok Vapen- och ammunitionssäkerhet

Handbok för programvara i säkerhetskritiska tillämpningar, H ProgSäk 2001

I den här handboken finns Försvarsmaktens och FMV:s rekommendationer för anskaffning av programvara i säkerhetskritiska system.

Handbok för Programvara i säkerhetskritiska tillämpningar

Handbok Fordonssäkerhet, H FordonSäk 2015

Här finns en sammanställning av lagrum och de erfarenheter som Försvarsmakten, FMV och svensk industri samlat ihop under årens lopp om trafikvärdighet för såväl stridsfordon som övriga typer av fordonssystem.

Handbok Fordonssäkerhet

Handbok för Säkra fältmässiga arbetsplatser

Denna handbok riktar sig främst till aktörer som anskaffar, modifierar eller hyr in fältmässiga arbetsplatser åt Försvarsmakten.

Handbok för Säkra fältmässiga arbetsplatser

 

 


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2012-01-27 12:58. Uppdaterad: 2015-09-24 14:56. Ansvarig: Visa e-postadress.